Szakmai gyakorlat

A 15/2006 (IV.3) OM rendelet változása miatt hallgatóinknak diplomájuk megszerzéséhez szakmai gyakorlatot kell teljesíteniük. A 2011-ben és utána felvettek az alapképzésben kötelesek 240 óra, a 2014. szeptember után felvett hallgatók 320 óra, valamint a mesterképzésben további 160 óra, illetve a 2014. szeptember után felvett hallgatók 240 munkaóra szakmai gyakorlaton részt venni.

Az Informatikai Kar kidolgozott egy szabályzatot, amely a szakmai gyakorlatra való jelentkezés feltételeit, illetve a teljesítés adminisztrációjára vonatkozó eljárást rögzíti. Az ország több felsőoktatási intézményéhez hasonlóan alapvetően mi is a hallgatókra számítunk abban, hogy találják meg a számukra megfelelő céget, vállalkozást, ahol fogadják őket szakmai gyakorlatra, hajlandóak egy munkahelyi gyakorlat vezetőt kijelölni és feladatot adni számukra. Azok számára, akik nem találnak alkalmas céget, az Informatikai Kar segítséget nyújt a gyakorlati hely megtalálásában.

A szakmai gyakorlatra való jelentkezés feltétele

  • programtervező informatikus BSc szakon: a Magas szintű programozási nyelvek 2 és Adatbázisrendszerek tárgyak teljesítése
  • gazdaságinformatikus BSc szakon: a Magas szintű programozási nyelvek 2 és Számvitel 1 tárgyak teljesítése
  • mérnök informatikus BSc szakon: a Magas szintű programozási nyelvek 2 és Hálózati architektúrák teljesítése
  • informatikus könyvtáros BA szakon az érvényes mintatanterv szerint előírt tárgyak teljesítése.

A programtervező informatikus, gazdaságinformatikus, mérnökinformatikus MSc és az informatikus könyvtáros MA szakokon a 2. félévtől kezdve lehet szakmai gyakorlatra jelentkezni.

 

A 2017/18 tanévtől felvett hallgatók esetén a szakmai gyakorlatra való jelentkezés feltétele

  • programtervező informatikus BSc szakon a Magas szintű programozási nyelvek 2, Adatbázisrendszerek és Adatbázisrendszerek labor tárgyak teljesítése,
  • gazdaságinformatikus BSc szakon a Programozás 2 és Számvitel tárgyak teljesítése,
  • mérnökinformatikus BSc szakon a Programozási nyelvek 2 és Számítógépes hálózatok teljesítése,
  • informatikus könyvtáros BA szakon az érvényes mintatanterv szerint előírt tárgyak teljesítése.

A programtervező informatikus, gazdaságinformatikus, mérnökinformatikus MSc és a könyvtártudomány MA szakokon a 2. félévtől kezdve lehet szakmai gyakorlatra jelentkezni.

Amennyiben a gyakorlati hely megegyezett a hallgatóval a szakmai gyakorlat idejéről és az elvégzendő feladatokról Fogadó nyilatkozatot kell kitölteni és a kar Tanulmányi Osztályára eljuttatni.

Ennek elfogadása után következik a szerződések megkötése: egy Együttműködési megállapodás a céggel és egy háromoldalú Hallgatói megállapodás.

A gyakorlat teljesítése után az Igazolás a teljesítésről űrlapot kell kitölteni és a Tanulmányi osztályon leadni, valamint egy legalább 1 oldalas szakmai gyakorlati beszámolót.

 

Elérhetőség

Céges kapcsolattartás:

Dr. Rutkovszky Edéné Balogh Anita
email: email:
telefon: +36 52 512 900 / 75033 telefon: +36 52 512 900 / 75331
szoba: I230 szoba: I230
fogadóóra:
kedd és csütörtök 13.00-15.00
fogadóóra:
kedd és csütörtök 13.00-15.00

 

Szakmai gyakorlati bizottság

Szakmai gyakorlatok tájékoztató (ÚJ 2017) (pptx)

Szabályzat

Teljesítés menete

Céges regisztrációs lap

Dokumentumok

Europass önéletrajz sablon

Fogadó nyilatkozat

Igazolás a teljesítésről

 

Frissítés dátuma: 2018.02.16.