Elstartolt az eduIDT – Újabb ERASMUS+ projekt a DEIK-en | Debreceni Egyetem

Elstartolt az eduIDT – Újabb ERASMUS+ projekt a DEIK-en

2022, november 10 - 10:00
Az augusztusban lezárt két hároméves futamidejű ERASMUS+ KA 207-es projekt után újabb két nyertes konzorciumnak tagja a DEIK.

A kilenc partnerrel rendelkező eduIDT (Application of Inclusive Design Thinking in the Technically–Oriented Subjects at HEI) elnevezésű projekt november második hetével hivatalosan is elstartolt.

Az eduIDT projekt célja az inkluzív tudatos ügyfélélmény tervezés (Inclusive Design Thinking - IDT) módszertanának integrálása az európai egyetemek műszaki jellegű tárgyaiba. A módszertani anyagok elkészítése mellett hangsúlyt kap a befogadó társadalom problémáinak feltárása és megoldása az egyetemi hallgatók és oktatók bevonásával.

Az eduIDT projektet működtető konzorciumot a University of Zilina (Szlovákia) koordinálja és a Debreceni Egyetem Informatikai Karán kívül további öt európai felsőoktatási intézmény: a Tallinn University (Esztország), Universitat Politecnica de Valencia (Spanyolország), Sveuciliste u Zagrebu (Horvátország), IMT Atlantique Bretagne Pays de la Loire (Franciaország), Wilhelm Wilhelm Büchner Institut für Angewandte Forschung und Gestaltung gGmbH (Németország), egy vállalkozás Eggztra Innovations s.r.o. (Szlovákia), továbbá egy civil szervezet a European Institute for Labour and Industrial Relations (Németország) alkotja.

Az eduIDT projekt nyitó rendezvényére online került sor 2022 November 7-én az MS TEAMS felületén. A megnyitón Eva Malichova (UNIZA, Slovakia) projekt menedzser üdvözölte a projektben résztvevő partnereket, majd ismertette a projekt fő célkitűzéseit, a munkafázisokat és a különböző tervezett tevékenységeket. Ezt követően a partnerek megvitatták az előttük álló feladatokat és kötelezettségeket.

A megnyitóval megtörtént az első hivatalos lépés egy nemzetközi környezetben megvalósuló együttműködés felé, mely az inklúzióhoz kapcsolódó emberközpontú megközelítést és kreatív technikai megoldások alkalmazását segíti elő a felsőoktatásban. A projekt szakmai vezetője Zichar Marianna, szakmai megvalósítók pedig Papp Ildikó és Tomán Henrietta. A projektbe később hallgatók is bevonásra kerülnek, így érdemes figyelni a felhívásokat.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.