Gyere az IK-ra!

Én is iDE járok!

Kedves Felvételizők!

Tudjuk, hogy egy olyan döntés előtt álltok, mely egész életeteket meg fogja határozni. Merre menjek, mit válasszak, melyik szak, melyik egyetem lesz a legjobb? Hol tudok állami ösztöndíjjal tanulni? Mi az a kredit? Rengeteg kérdés merül fel ilyenkor és a válaszokat nem könnyű megtalálni. Honlapunk ezen menüpontját azért hoztuk létre, hogy segítsünk benneteket a pályaválasztáshoz szükséges információk megtalálásában

Sikeres felvételizést kívánunk!

 

Az informatika az életünkben mindenhol jelen van, szinte minden tevékenységünket körülveszi. Azért választottam a mérnökinformatikus szakot a Debreceni Egyetem Informatikai Karán, mert a képzés szilárd alapot jelent azok számára, akik az IT területén képzelik el jövőjüket. Az itt megszerzett tudással a robotikától kezdve a szoftvertechnológián keresztül az intelligens rendszerek tervezéséig bármelyik szakterületen érvényesülni lehet. A képzés során egy új kampuszon, új épületben, XXI. századi környezetben tanulhatjuk meg mindazt, ami szükséges ezekhez! Karunk által betekintést nyerhetsz számos piacvezető cég munkájába, melyek szakmai gyakorlatot is biztosítanak a jövő mérnökei számára!

Keress információkat, véleményeket a képzéseinkről! Beszélj személyesen azokkal, akik nálunk végeztek, vagy akik épp most hallgatók! Találkozhatsz velünk a DExpo, az Educatio, a Kutatók Éjszakája, a Lányok Napja, vagy éppen a Campus Fesztivál során!

Debreceni Egyetem – a legjobb döntés!

Nézz körül, kérdezz minket!

Padányi Viktória, mérnökinformatikus hallgató

 

Az IK gazdaságinformatikus képzése során a hallgatók megtanulják alkalmazni a közgazdasági és informatikai szakterületek alappilléreit, majd pedig ezeknek a bonyolultabb ismeretanyagát is. A megszerzett tudással képesek lesznek átlátni mind a szoftverfejlesztés programozói részét, mind pedig a kapcsolódó üzleti, pénzügyi folyamatokat.

A képzés évei alatt alapvető pénzértékelési és befektetési szemléletmódot és egy olyan logikus gondolkodást sajátíthatsz el, amivel nem csak a többi félévedet könnyítheted meg, hanem a mindennapjaidban is igazán hasznos lesz. Vannak olyan tantárgyak, amelyek megadják az alapokat egy kellő gazdasági tudáshoz, ami szerintem minden embernek nélkülözhetetlen lenne.
Olyan piacképes tudást biztosít a képzés, mellyel a való életben is megállod a helyed, ez a kötelező szakmai gyakorlaton is bebizonyosodik, ahol felkészítenek arra a munkára, amit gazdaságinformatikusként elláthatsz. Legjellemzőbbek ezek közül a vállalatirányítási rendszertámogató, az üzleti elemző, a pénzügyi jelentéseket fejlesztő IT szakember, a rendszergazda, és az ügyviteli rendszerfejlesztő és tesztelő.
Ha érdekel a matematika, a logikus gondolkodás, és a programozás sem áll tőled távol, de emellett érdeklődsz a pénzügyi és gazdasági élet működése iránt is, akkor ez a szak ideális választás számodra.

Szemán Nikoletta, gazdaságinformatikus hallgató

 

Ha nemcsak érdekel a programozás, hanem ebből is akarsz megélni az elkövetkező évtizedekben, akkor szerintem az IK egy jó választás. Ezt nem csak én gondolom így, hanem a diáktársaim is, akik közül jó pár igen messziről érkezett (Afrika, Ázsia, Mexikó, Pakisztán), s noha sok helyre elmehetett volna, és ott akár olcsóbban is megúszta volna, mégis az IK mellett döntött. Itt megtanulhatod az alapvető szoftverfejlesztési módszertanokat és technológiákat.

Könnyű nálatok diplomát szerezni?

Nem mondanám, mert rengeteget kell tanulni, és nagyon sok a beadandó is. Viszont ha életcélod az informatika, akkor ez vár rád a végzés után is, folyamatosan újabb és újabb technológiák, programozási nyelvek, keretrendszerek. Jobb, ha már most hozzászoksz! Viszont ilyen diplomával a kezedben nem lesz gond az álláskereséssel, közvetlenül elhelyezkedhetsz szoftverfejlesztő cégeknél kezdő szoftverfejlesztőként az alábbi területek valamelyikén: C, C++, Java, Javascript, C#, NET, PHP, Python, SQL, stb. Pár év és a szükséges gyakorlati tapasztalatok megszerzése után senior szoftverfejlesztő állást tölthetsz be, illetve szakosodhatsz különböző területekre úgymint. mobil-fejlesztő, adatbázis-szakértő, grafikus fejlesztő, játékprogramozó, stb.

Miért válasszam Debrecent?

Mivel a te életedről van szó, hozz felelősségteljes döntést! Járj utána a dolgoknak! Keress információkat, véleményeket a különböző képzésekről, és ne dőlj be a reklámoknak. Beszélj személyesen azokkal, akik már végeztek, vagy akik épp most diákok, akár több egyetemről is.

Nézz körül, kérdezz meg bennünket!

Aszalós Roland, programtervező informatikus hallgató


Frissítés dátuma: 2020.11.16.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.