Szükséges-e az egyetemi végzettség az elhelyezkedéshez?

Néhányan azt gondolják, hogy nem, mert napjainkban már pár száz órás tanfolyammal is el lehet helyezkedni. Viszont ezek azok a munkahelyek, melyekről a számítógépek néhány éven belül kiszorítják az embert. 5-10 év múlva pedig jelentős számban, esetleg túlnyomó többségben lesznek azok az informatikai szakmák, melyek most még nem is léteznek. Éppen ezért, ha valaki olyan szakmát szeretne, melyben nyugdíjazásáig képes dolgozni, akkor érdemes nem csak a pár évente megújuló technológiákat megtanulni, hanem a mögöttük álló, több évtizede változatlan elméleti alapokat is elsajátítani, így képes együtt fejlődni az informatikával, és akár önállóan átképeznie magát egy új részterületre.

Az alapok elsajátítása elvileg megtörténhet nem szervezett keretek között is, de ez rendszerint csak nagyon kivételes személyeknél működik. A többiek számára – meggyőződésünk szerint – az egyetemi keretek a leghatékonyabbak. Másrészt ez az a hely, ahol kiépíthető az a kapcsolati háló, mely a későbbiekben segítheti az elhelyezkedést, gondolva itt a hallgatótársakra, illetve a céges előadókra.

Frissítés dátuma: 2017.12.13.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napján hatályba lépett Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ