Network Research Laboratory

A Network Research Laboratory labor célja szintetizáló és felfedező kutatások végzése a modern hálózati technológiák (pl. xDSL, LTE, WiFi, WiMAX) sztochasztikus modellezésében, a várható új infokommunikációs paradigmák (pl. hálózat kódolás, tartalom centrikus hálózatok) viselkedésének leírásában, valamint új modellezési paradigmák (pl. analitikus, aszimptotikus és szimulációs módszerek a sztochasztikus modellezésben, az útvonalválasztás algebrai elmélete, hálózatformációs játékelmélet) és meglévő elemző sztochasztikus módszerek újszerű alkalmazása területén.

A sorbanállási elmélet módszereivel többek között arra keresünk választ, hogy a fizikai erőforrásokat milyen logikai (virtuális) erőforrásokba kell szervezni, és azok között dinamikus feladat elosztási módszereket érdemes alkalmazni a nagyságrendekkel megnövekedett adatfeldolgozási feladatok valós idejű megválaszolásának érdekében. Vizsgálatainkban a gyakorlati megoldásokon és méréseken túl olyan matematikai modellek felállítása a célunk, melyek segítségével analitikai és szimulációs módszerek felhasználásával, előrejelzést adhatunk egy-egy adott rendszer teljesítményére.

 

Frissítés dátuma: 2017.11.27.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.