Szakmai gyakorlat

A 15/2006 (IV.3) OM rendelet változása miatt hallgatóinknak diplomájuk megszerzéséhez szakmai gyakorlatot kell teljesíteniük. A 2011-ben és utána felvettek az alapképzésben kötelesek 240 óra, a 2014. szeptember után felvett hallgatók 320 óra, valamint a mesterképzésben további 160 óra, illetve a 2014. szeptember után felvett hallgatók 240 munkaóra szakmai gyakorlaton részt venni.

Az Informatikai Kar kidolgozott egy szabályzatot, amely a szakmai gyakorlatra való jelentkezés feltételeit, illetve a teljesítés adminisztrációjára vonatkozó eljárást rögzíti. Az ország több felsőoktatási intézményéhez hasonlóan alapvetően mi is a hallgatókra számítunk abban, hogy találják meg a számukra megfelelő céget, vállalkozást, ahol fogadják őket szakmai gyakorlatra, hajlandóak egy munkahelyi gyakorlat vezetőt kijelölni és feladatot adni számukra. Azok számára, akik nem találnak alkalmas céget, az Informatikai Kar segítséget nyújt a gyakorlati hely megtalálásában.

A szakmai gyakorlatra való jelentkezés feltétele

  • programtervező informatikus BSc szakon: a Magas szintű programozási nyelvek 2 és Adatbázisrendszerek tárgyak teljesítése
  • gazdaságinformatikus BSc szakon: a Magas szintű programozási nyelvek 2 és Számvitel 1 tárgyak teljesítése
  • mérnök informatikus BSc szakon: a Magas szintű programozási nyelvek 2 és Hálózati architektúrák teljesítése
  • informatikus könyvtáros BA szakon az érvényes mintatanterv szerint előírt tárgyak teljesítése.

A programtervező informatikus, gazdaságinformatikus, mérnökinformatikus MSc és az informatikus könyvtáros MA szakokon a 2. félévtől kezdve lehet szakmai gyakorlatra jelentkezni.

 

A 2017/18 tanévtől felvett hallgatók esetén a szakmai gyakorlatra való jelentkezés feltétele

  • programtervező informatikus BSc szakon a Magas szintű programozási nyelvek 2, Adatbázisrendszerek és Adatbázisrendszerek labor tárgyak teljesítése,
  • gazdaságinformatikus BSc szakon a Programozás 2 és Számvitel tárgyak teljesítése,
  • mérnökinformatikus BSc szakon a Programozási nyelvek 2 és Számítógépes hálózatok teljesítése,
  • informatikus könyvtáros BA szakon az érvényes mintatanterv szerint előírt tárgyak teljesítése.

A programtervező informatikus, gazdaságinformatikus, mérnökinformatikus MSc és a könyvtártudomány MA szakokon a 2. félévtől kezdve lehet szakmai gyakorlatra jelentkezni.

Amennyiben a gyakorlati hely megegyezett a hallgatóval a szakmai gyakorlat idejéről és az elvégzendő feladatokról Fogadó nyilatkozatot kell kitölteni és azt a szakmai gyakorlat megkezdése előtt legalább egy hónappal le kell adni a Tanulmányi Osztályon. Ennek elfogadása után következik a szerződések megkötése.  A hallgató a szakmai gyakorlatáról szóló szerződést és igazolást a tényleges gyakorlat megkezdése előtt köteles a szakmai gyakorlati koordinátortól átvenni és azt a szakmai gyakorlati helyen legkésőbb az első gyakorlati napon leadni. Amennyiben a hallgató ezen dokumentumokat a gyakorlati helyen nem adja le, úgy számára a teljesítésről szóló igazolás nem adható ki.

A szakmai gyakorlat teljesítését a hallgató az Igazolás szakmai gyakorlat teljesítéséről nyomtatvány kitöltésével és legalább 1 oldalas, a gyakorlati hely által jóváhagyott gyakorlati beszámolóval igazolja le, melynek elfogadásáról a szakmai gyakorlati albizottság dönt. A végzős hallgató a teljesítésről szóló igazolást a tervezett záróvizsga előtt legkésőbb két héttel adja le a Tanulmányi osztályon. Munkavégzés utólag nem számolható el szakmai gyakorlatként.

 

Céges kapcsolattartás: 

Balogh Anita 
szakmai gyakorlati koordinátor

E-mail:
Telefon: +36 52 512 900 / 75331
Helyszín: I230. iroda

VÁLTOZÁS! 

2020. március 12-től határozatlan ideig a hallgatói ügyintézés elektronikus formában történik!
A szakmai gyakorlattal kapcsolatos dokumentumokat kérjük szkennelve a szakmai gyakorlati koordinátornak ( ) és a TO-nak (to@inf.unideb.hu) is elküldeni e-mailben.

Fogadóóra: Hétfő-péntek: 9.00-11.00

 

 

 

 

Dokumentumok, formanyomtatványok

Fogadó nyilatkozat

Igazolás a teljesítésről

 

Gyakornoki lehetőségek, cégek ajánlatai

Nebu - Gyakornok

Szakmai gyakorlat lehetősége - OTP 2020

IT gyakornoki lehetőség - ExxonMobilhttps://jobs.exxonmobil.com/ExxonMobil/job/Budapest-IT-Intern-BU/572737700/

Gyakornoki témakiírások 2020. ArgonSoft Kft. (A munkavégzés helye Budapest)

Gyakornoki felhivások 2020. DolphioKutató-fejlesztő (KF), Szoftverfejlesztő (SW), Műszaki menedzser, Üzletfejlesztő (ÜF), Termékmenedzser (TM)Projektmenedzser

 

Europass önéletrajz sablon

Céges regisztrációs lap

Frissítés dátuma: 2020.03.16.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.