Nyári tábor

DEIK Nyári Táborok 2021.

 

A Debreceni Egyetem Informatikai Kara a korábbi évekhez hasonlóan ismét több nyári tábort szervez, melyekre várja a közép- és általános iskolás diákok, illetve egyetemi hallgatók jelentkezését.

A részvétel mindegyik esetben INGYENES.

 

 

Adattudomány & E-sport & Digitális művészet (videójátékok, mesterséges intelligencia) nyári tábor

 

Időpont: 2021. július 19-23. (5 nap), helyszín: Debreceni Egyetem Informatikai Karának épülete (4028 Debrecen, Kassai út 26), illetve létszámtól függően online részvétel is lehetséges

Célközönség: középiskolások, egyetemi hallgatók

A napi programok időtartama: az első négy napon 8-16 óra, az utolsón egész napos.

Ellátás: tízórai, ebéd, uzsonna

A nyári tábor célja egy közös platform biztosítása az adattudomány, mesterséges intelligencia, gépi tanulás és azon belül is speciális területként az e-sport és digitális művészetek iránt érdeklődő középiskolások, egyetemi hallgatók, valamint a Hajós György Adattudományi Szakkollégium leendő tagjai számára. A résztvevők számos érdekes, aktívan kutatott területre nyerhetnek betekintést a tervezett programok látogatása által, amelyeket hazai és nemzetközi szinten elismert szakemberek, oktatók tartanak. A tábor teljesítésével az érdeklődők gyakorlati és elméleti tudásra tehetnek szert az adattudományokkal kapcsolatos területeken, a megszerzett tudást pedig versenyen, hackathon keretein belül egy-egy valós probléma megoldása során próbára is tehetik. A programok, illetve a verseny fáradalmait a résztvevők a Campus Fesztiválon pihenhetik ki.

A résztvevők az alábbi programok közül választhatnak majd:

  • Digitális műalkotások létrehozása mesterséges intelligenciával  
  • E-sport és videójátékok, gaming 
  • Data Science (Adattudomány): Kerekasztal beszélgetések, előadások az adattudományban rejlő lehetőségekről, annak fontosságáról és a mesterséges intelligenciával való kapcsolatáról.
  • Campus fesztivál: Egy teljes nap a Campus Fesztivál programjain.

 

Jelentkezni az alábbi linken lehet:
LINK

Jelentkezési határidő: július 5. (hétfő) 16.00

A nyári tábor a Hajós György Adattudományi Szakkollégium támogatásával valósul meg.

 

 

Programozói nyári tábor kicsiknek

 

Időpont: július 26-30. (5 nap), helyszín: Debreceni Egyetem Informatikai Karának épülete (4028 Debrecen, Kassai út 26)

Célközönség: általános iskola 7-8. osztály

Időtartam: első négy napon 8-16 óra, az utolsón 8-12 óra

Ellátás: tízórai, ebéd, uzsonna

A programozási ismeretek gyakorlati és játékos feladatokon keresztül történő elsajátításán túl a tehetséges és szorgalmas diákok a tábor során betekintést nyerhetnek az Informatikai Kar oktatóinak, kutatóinak és hallgatóinak életébe. A Kar megnyitja kutatólaboratóriumait, ahol a tábor lakói felkészült és elkötelezett munkatársaink irányításával egy-egy kutatási projektet is megismerhetnek. Minden érdeklődő, tehetséges fiatal jelentkezésére számítunk!

Jelentkezni az alábbi linken lehet:
LINK

Jelentkezési határidő: július 12. (hétfő) 16.00

 

Programozói nyári tábor nagyoknak

 

Időpont: augusztus 23-27. (5 nap), helyszín: Debreceni Egyetem Informatikai Karának épülete (4028 Debrecen, Kassai út 26)

Célközönség: középiskola 9-11. évfolyam

Időtartam: első négy napon 8-14 óra, az utolsón 8-12 óra

Ellátás: tízórai, ebéd, uzsonna

Érdekel az informatika világa? Szeretnél több lenni egy egyszerű felhasználónál? Kíváncsi vagy, hogy hogyan készülnek azok az alkalmazások, amelyeket nap mint nap használsz? Érdekelnek a különböző algoritmusok, azok szerkezete, leírása különböző algoritmusleíró eszközökkel? Ha igen, akkor itt a helyed! Belekóstolhatsz a programozás rejtelmeibe, elmerülhetsz az algoritmusok világában!

Jelentkezni az alábbi linken lehet:
LINK

Jelentkezési határidő: augusztus 16. (hétfő) 16.00

 

Kontakt:
Hegedűs Bence

+36 20 216 44 99

Frissítés dátuma: 2021.09.16.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.